Basis Cursus

7 lessen introductie op Iyengar Yoga. Elke vrijdag 18-19.30. Je kan elk moment beginnen.

Docenten: Franziska, Olga
Elke vrijdag 
18-19.30 uur (een gemiste les kun je altijd inhalen)

Opmerking: Onze Basics Cursus is ontworpen om Iyengar Yoga te introduceren, maar kan ook gevolgd worden als een gewone les voor meer ervaren beoefenaars. Bij voorbeeld, als je in een kleine groep een specifiek onderwerp wilt oefenen, of als het tijdstip goed uitkomt.

Cursus beschrijving
In 7 lessen leer je de basisprincipes van Iyengar Yoga. We werken oa. aan de zonnegroet (surya namaskarasana) en (sarvangasana) schouderstand. Je leert hoe je kracht en flexibiliteit kunt opbouwen in staande houdingen, hoe je voorwaartse, achterwaartse en laterale extensies benadert, hoe je onderste boven gaat en hoe je props kunt gebruiken om de houdingen aan je eigen mogelijkheden aan te passen. Aan het einde van elke les leer je hoe je je lichaam kunt laten rusten en je geest kunt kalmeren in Savasana.

Wij bieden onze ‘Basis Cursus Iyengar Yoga’ aan als een doorlopende les. Dit betekent: na afloop van 7 lessen begint de cursus direct weer opnieuw.

Je kunt elk moment instappen.
Je kunt de cursus blijven herhalen zo lang als je wilt.

Hier zijn alle 7 lessen van onze BC op een rij. Opmerking: naast het thema worden in alle lessen zonnegroeten en een versie van schouderstand beoefend.

1. STANDING: focus op benen, voeten en balans.
2. FORWARD extensions: focus op hoe voorover te vouwen.
3. 'BABY' BACKBENDS: activeren van de rug en strekken van de voorkant van het lichaam.
4. TWISTS: draaihoudingen, staand en zittend.
5. BACKWARD extensions: achterover buigen met behulp van een stoel.
6. YOGA KURUNTA: gebruik van de wandtouwen.
7. SIRSASANA: toewerken naar kopstand.

De lessen hoeven niet in een bepaalde volgorde gevolgd te worden. We raden studenten die nieuw zijn in (Iyengar) yoga echter sterk aan om alle lessen na elkaar te volgen. Zo haal je het maximale uit de cursus.

Klik op 7-CLASSES BASICS COURSE en krijg korting op 7 lessen. Met dit ticket kun je uitsluitend boeken voor de Basis Cursus op vrijdag.

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail aan info@yogacoolhaven.nl

Cover foto: Marcella HomsmaKoop onze 7 lessen Basics Cursus voor iemand als cadeau >